Zo combineer je drukke prints

Zo combineer je drukke prints
15 maart 2019 Leeuwarden
Onze collecties zitten er vol mee: printjes. Of het nou gaat om grafische prints, strakke strepen of verfachtige figuren, je kunt er dit voorjaar niet omheen. Vooral op shirts en overhemden. Maar hoe combineer je prints zonder een clowneske uitstraling te krijgen? Wij geven je drie belangrijke tips. 

1. Combineer meerdere prints 

Die verwacht je niet, hè? Maar het combineren van meerdere prints zie je steeds vaker gebeuren. Het zorgt voor verrassende outfits waarmee je – echt waar – heel modieus voor de dag komt. Een belangrijke voorwaarde is wel dat je voor fijne in plaats van grote prints kiest, zodat het geheel niet al te druk wordt. Verschillen de prints nog te veel van elkaar, en voelt het nog te onrustig? Voeg dan effen kledingstukken toe of mix prints met dezelfde kleurtinten. Tip: strepen zijn altijd makkelijk te combineren.

2. Draag print op denim

Spijkerstof of denim heeft op iedere outfit een casual effect. Een druk overhemd met print draag je bij een rustige spijkerbroek met niet al te opvallende wassing. Het geheel blijft zo rustig genoeg en kan je bij veel bedrijven prima dragen op kantoor.

3. Ga voor contrast

Een kleurrijk overhemd vol bloemen, strepen of figuurtjes kàn hysterisch ogen. Vooral in combinatie met een broek of jasje dat ook weer een opvallende kleur heeft. Komt die kleur niet terug in de print, dan oogt je outfit rommelig. Volg dus óf tip 1, of hou juist de rest van je kleding rustig. Het ultieme contrast creëer je met nette items als een pantalon, een blazer of een gilet. Dit contrast maakt je outfit minder casual en meer chique.

Prints in onze collecties

Benieuwd naar de prints van Man of the World? Hier vind je een moodboard van onze lentecollecties.