Trends voor het najaar

Trends voor het najaar
20 september 2018 Leeuwarden

Gek op mooie, diepe kleuren? Dan zit je dit najaar helemaal goed. Okergeel is een opvallende herfsttrend, die je goed kan combineren met een casual outfit. Verder is een ouderwetse seventies-trend weer helemaal terug van weggeweest.

Herfstige kleuren
In de herfst dragen we vaak zwart en grijs. En dat terwijl mooie, diepe kleuren als donkerblauw en donkergroen ook heel geschikt zijn voor de donkere dagen. Deze kleuren zie je ook dit najaar weer terug, evenals de typische herfstkleur bordeauxrood. Combineer deze kleuren met contrasterende tinten voor een rustig geheel.

Okergeel
Okergeel is misschien wel de opvallendste trendkleur van dit seizoen. Lastig om te combineren? Hoeft niet! Geel staat heel stijlvol bij bijvoorbeeld bruin leer of donkerblauw. De kleur is het mooist als hij wordt gedragen op een casual outfit, wat een stoere look geeft. Ben je bang dat geel te heftig voor je is? Bedenk je dan dat de tint oker vrij rustig is en niet al te fel is. Gecombineerd met rustige stoffen en kleuren geef je je outfit juist een frisse twist.

Grafische prints
Niet bang voor een lekker printje? Dan kom je dit najaar niet tekort. Grafische prints zijn een trend die niet weggelegd is voor grijze muizen. Je ziet ze vooral op overhemden. In plaats van een uni-kleur zie je veel strepen, stippen en patronen. In rustige kleuren, maar ook in felle kleurcombinaties. Daarbij is niets te gek en zie je prints van vogels, bladeren of juist bijzondere details in de kraag of mouw. Durf jij het aan?

Ribfluweel
Het goede oude ribstofje… hij is weer helemaal terug! In de jaren zeventig waren we er verzot op en ook nu dragen we massaal ribfluwelen kledingstukken. Je ziet ribstof, ook wel corduroy, tegenwoordig vooral terug in bovenkleding: in vesten, spencers en pullovers. Combineer ‘m met contrasterend textiel, zoals een glad overhemd of katoenen trui. Terug naar die seventies-vibe!

Nette broeken
Als je graag casual maar stijlvol gekleed bent, zijn nette broeken ideaal. Gecombineerd met nette schoenen en een casual trui of vest kom je zo stijlvol, maar niet te zakelijk over. Dit najaar zijn nette broeken een trend. Je ziet ze vooral gemaakt van wol, in de kleuren grijs, bruin en blauw.