KIES VOOR CASUAL | Ontdek de najaarstrends

KIES VOOR CASUAL | Ontdek de najaarstrends
21 september 2021 Leeuwarden

Kies voor casual met hét overshirt

Ontdek de najaarstrends

Nadat we nog even konden genieten van die heerlijk zwoele nazomerse dagen in september, is het weer tijd voor het herfstpalet. De nieuwe collectie is geïnspireerd op de nazomerse dagen: the golden sun. Natuurlijke warme tinten zoals hazelnoot, gravel, mousse en ecru zullen terugkomen in de collectie. Ook de laagjes mogen weer uit de kast gehaald worden, waarbij één oude bekende niet mag ontbreken dit najaar: het overshirt. Dit is dé trend van dit najaar. Gecombineerd met printjes zoals de rib of de all-time favorite: de ruit, zorg jij dit najaar voor wat karakter in je kast. Benieuwd naar de najaartrends? Wij nemen ze met je door.

Hét overshirt
Is het een shirt? Is het een jack? Het is allebei! Het overshirt is een praktische alleskunner die liefkozend ook wel ‘shacket’ wordt genoemd. Een combinatie tussen een shirt en een jacket. Waar hij in de jaren ’80 en ’90 al veel werd gedragen, is hij weer terug van weggeweest. En terecht! Want het overshirt is perfect om met het herfstige weer te combineren als jack met een trui of een sweater, of in de winter onder je winterjas te dragen.

Detailplezier
Wees creatief met structuren en prints. De verschillende breistructuren en het gebruik van decoratieve elementen geven dit najaar een levendig karakter aan truien en vesten. Ook de nieuwe patronen zorgen voor een andere dimensie in je kledingkast. Ga bijvoorbeeld voor onze tweedblazers van gemengd garen, en combineer deze met een gebreide blazers in uni of met print. Zo zorg je voor een spannende outfit met veel lagen maar vooral veel structuur. Het combineerplezier zit hem dit najaar in de details!

Klaar om te stylen?
Maar hoe draag je jouw overshirt tijdens de afwisselende herfstachtige dagen? Onder het overshirt kan je heel goed een coltrui dragen, maar ook een shit of een sweater kan een leuke touch geven voor casual look. Maak de outfit compleet met een mooie pantalon of stoere jeans. Wil je extra uitpakken? Draag je overshirt dan in dezelfde kleur, of hetzelfde materiaal, als je pantalon. Zo creëer je de stoere variant van het formele tweedelige pak.

Love the cold as you’ve never done before

Niet te stuiten: de rib en de ruit
Heb jij het overshirt al in je kast hangen? Geniet van een koud najaar met de rest van de najaarscollectie! Ontdek de nieuwe texturen, patroontjes, kleuren, stoffen en details waar óók dit najaar weer goed over nagedacht is. Denk bijvoorbeeld aan de ruit. De Schotse ruit, ook wel tartan genoemd in Schotland, is de bekende geruite stof waar bijvoorbeeld kilts van worden gemaakt. Deze ruit ontstaat door met verschillende draden banen, zowel horizontaal als verticaal, te weven. Zo creëer je verschillende kleurblokken en ‘kruispunten; waarin de kleuren van de ruit samenkomen. Dit najaar zal de ruit in verschillende kleuren en vormen terugkomen in jasjes, shirts maar ook in bijvoorbeeld sjaals of andere accessoires. Een klassiek detail dat nooit verveeld! Een ander detail dat terug zal komen in de nieuwe collectie, en makkelijk te combineren is? De rib! Ook de corduroy is weer terug van weggeweest. Over klassiek gesproken!

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Hier vind je een moodboard van onze nieuwe najaarscollectie.