Bretels: 3 misverstanden uit de wereld geholpen

Bretels: 3 misverstanden uit de wereld geholpen
19 september 2019 Leeuwarden

Bretels zijn terug van weggeweest. Ze geven je outfit een authentieke uitstraling, passen bij casual én chic en zijn ook nog eens functioneel. Toch bestaat er een aantal misverstanden over bretels: niet iedereen vindt het makkelijk om ze te dragen of te combineren. Wij helpen drie van deze misverstanden uit de wereld.

  1. Bretels passen alleen bij chique outfits

    Niet dus! Tegenwoordig worden bretels vaak als modieus accessoire gedragen. Je kunt bretels prima onder een pak dragen, daar is niets mis mee. Maar ook in combinatie met een jeans of chino doen deze accessoires het goed. Daar kun je een colbert bij dragen, maar dat hoeft niet. Je kunt bretels zelfs dragen over een T-shirt of trui. Sneakers eronder of juist veterschoenen in dezelfde kleur als je bretels: kan allemaal. Tot slot kunnen bretels een speels kleuraccent in je outfit zijn, want ze zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren.

  2. Bretels zijn voor hipsters

    Je kunt je bretel-look dragen zoals je wil, dus ja, je kan ook hipster all the way Met zo’n ouderwetse pet of hoed erbij en een paar leren laarzen. Maar ook bij een minder uitgesproken kledingstijl doen bretels het goed. Al met de meest ‘gangbare’ outfits kun je bretels combineren. Ze zijn er in opvallende kleuren, motiefjes en stoffen, maar ook in basic vorm. Bretels passen bij iedere stijl.

  1. Bretels zijn oncomfortabel

    … gedacht wordt namelijk dat bretels door het elastiek enorm aan je lopen te trekken. Niets is minder waar. Zolang jij de juiste maat bretels aanschaft heb je nergens last van. Omdat je geen riem meer hoeft te dragen, die soms wat strak om de middel kan zitten, zit je broek juist heerlijk luchtig en comfortabel. Als je zeker wil weten dat je de juiste maat bretels hebt, vraag dan in de winkel naar de maat die past bij jouw lengte en postuur.

Bretels iets voor jou?

Benieuwd of bretels bij jou passen?Bij Man of the World verkopen we bretels in verschillende soorten en maten. Bij vragen helpen we je graag op weg. Durf jij ’t aan?